maanantai 18. marraskuuta 2013

Tiitiäisen satupuiston Haitula

Kävimme tänään aamupäivällä tutustumassa kunnolla eilen sunnuntaina avattuun Tiitiäisen satupuistoon, joka sijaitsee Hämeenpuiston pohjoispäässä olevalla Näsinkalliolla eli Näsinpuistossa. Tykkäsimme aiemmin paikalla olleesta puistosta ja sen kämäsistä puisista kiipeilytelineistä, jotka olivat juna-aiheiset. Tänään tuli sitten lopullinen tuomio: unksutus oli ennenaikaista ja aiheetonta. Uusi puisto on todella kiva lapsille ja aikuisille.

Kivana pikanttina lisämausteena löytyi vielä yksi pieni pronssinen veistos yhden kiven päältä. Kyseessä on ensimmäinen Haitula, josta puiston suunnittelusta vastaava Erika Kallasmaa sanoi hieman yli vuosi sitten paikallislehdelle näin:

"Puistoon valmistetaan myös kymmensenttisiä Haituloita.

– Ne ovat pieniä pronssiveistoksia, joita piilotetaan sekä leikkipuistoon että Näsinpuistoon. Olen jo katsellut paikkoja, joihin niitä voisi kiinnittää, Kallasmaa kertoo.

Se, mihin Haitulat kiinnitetään, on salaisuus.

– Kyseessä on piiloleikki. Haitulat pitää etsiä itse."


Haitulat ovat ilmeisesti Olli Larjon tekemät. Toivottavasti niitä kiinnitetään puistoon myös ne jotka on suunniteltu eikä jätetä hommaa vain yhteen. Mutta nyt kuvamateriaalin pariin:

2 kommenttia:

  1. Ihana suloinen patsas! Tämä on pieni, mutta erittäin viehättävä juuri siksi. Minäkin toivon, että puisto saa lisää Haituloita.

    VastaaPoista
  2. hienoa: Täytyypä etsiä Haitula lastenlasten kanssa kesän tullen.

    VastaaPoista