perjantai 1. syyskuuta 2017

Mä oksalla ylimmällä... osa 3 - Pyykön ja Kasitonnin näyttely

Tässä vihdoinkin se näyttelyn läpikäynti. Kimmo Pyykön museo Kangasala-talossa on kolmessa kerroksessa.


Ensimmäisessä kerroksessa oli Pyykön lentokoneista tekemiä taideteoksia.
Näitä ex-lentsikkateoksiahan on nähtävillä myös Sara Hildénin taidemuseon ulkopuolella kolmen kappaleen verran.

Toisessa kerroksessa oli Anssi Kasitonnin aina niin mahtavan ilahduttavia, mm. kultamaalilla maalattuja pahvipatsaita. Erityismaininta hupaisille kolmelle lyhytelokuvalle.

Best of the Best


Speech

Rekka


Mr. T

"I pity the Fool!"

Kolmannessa kerroksessa on Pyykön pysyvä näyttely, pullollaan kuvanveistäjän ja taiteilijan tavaroita ja tuotantoa. Mukana on myös presidentti Urho Kekkosen teoksia.


Nuotta

Metso

Pohjantähti

Jäähyväiset 


Manu - linjanvetäjä

Topparoikka

Urho Kekkosen selfie

Kaiken kaikkiaan hieno paikka ja hyvä näyttely. Ehkä kuitenkin hieman liian täyteen tungettu tuo pysyvä osuus. Toki Pyyköllä on paljon materiaalia, jotka on tietty kiva saada kaikki näytille, mutta hieman ähky siellä tuli. Varsinkin kun tila on tosiaan aika ahdas lopulta. Ja kaiken lisäksi missasin (jos kyseinen teos edes siellä oli) Kain Tapperin tekemän reliefin.

Seuraava päivitys pitänee sisällään paljon puuta. Siihen saakka, hauskaa syksyn alkua!

1 kommentti:

  1. Kasitonnin Best of the Best on ehkä ihanin kaikista! Heppa ja kultaa!

    Pyykön teoksista erityisesti Jäähyväiset ja Topparoikka miellyttävät. Pyykkö vaikuttaa aika monipuoliselta taiteilijalta. Osaa teoksista pitää hetken aikaa sulatella, mutta sehän on vain hyvä juttu. Lentokoneen kappaleista tehdyt väkerrykset ovat jostain syystä ahdistavia, en tiedä miksi... Mahtavaa, että Kangasalla on tällainen iso tila, jossa on mahdollista pitää näyttelyitä. Tampereelta pääsee sinne oikein mukavasti. :)

    VastaaPoista