tiistai 18. elokuuta 2015

Patsaspuistoja, osa 1 - monikulttuuria Mäntlahdessa

Pari viikkoa sitten mökkireissulla Haminan Mäntlahdessa poikkesimme jälleen mainiossa Paussi-kahvilassa herkkuja nauttimassa. Jo edellisellä kerralla kesäkuussa samaisessa paikassa pariin otteeseen ja pääsimme heti tutkailemaan toisen omistajan, hollantilaissyntyisen Hermanin erilaisista keräystavaroista tekemiä taideteoksia ja verstasta. Tällä kertaa lapset saivat opastusta tuohen käyttöön, muutenkin kuin sytykkeenä.


Itse haastattelin Herman Poelmania hänen historiastaan ja juteltiin paljon aasialaisesta kulttuurista. Hermanilla oli tällä hetkellä työn alla muutama teos sekä paljon valmiita tuohitauluja, joihin hän oli kirjoittanut mm. haikuja sekä japanin- ja kiinankielisillä merkeillä että englanniksi.


Vanhan Raussin kaupan pihamaalla on aseteltuina Hermanin puusta, romumetallista ja tiilistä tekemiä veistoksia. Niissä yhdistyvät kotoinen Suomi, viisitoistavuotinen elämä Indonesiassa sekä hollantilaisuus.

Näitä patsaspuistopäivityksiä on tulossa muutama lisää, joukossa yksi aika yllättäväkin. Pysykää taajuudella!

1 kommentti:

  1. Nämä ovat upeita töitä. Ihania, eksoottisia värejä ja kotoista tuohta ja puuta ja juurakoita ja romumetallia. Kekseliästä ja kaunista.

    VastaaPoista