maanantai 12. toukokuuta 2014

Vapuntienoon päähineitä ja Aimo-annos Orivettä

Vappuna kävimme keskustassa kävelyllä ja ensimmäisenä bongasimme Hämeenpuiston varrella seisovan Minna Canthin patsaan koristelun. Kiva kukkaseppele oli Minnan päähän asetettu.Hämeensillalla oli ensin vappuaattona laitettu Kauppias-veistokselle Tampere-bokserit jalkaan. Ne olivat vapun juhlinnassa kärsineet sen verran, että vappupäivänä pöksyt repsottivat ihan rikkinäisinä veistosparan jaloissa.


Kyllähän ne tuolla takana näkyvät :)

Sillan toisella puolella Suomen neito oli saanut perinteisesti vappuyönä päähänsä valkolakin. Selkeästi miellyttävämpi koriste kuin kinttuun revityt kalsarit.


Likimain viikkoa myöhemmin päätimme lähteä pienelle ajelulle etsimään mielenkiintoista paikkaa välipalalle. Päädyimme Orivedelle. Samalla keksin, että nyt olisi vihdoin sopiva aika napsia muutama kuva puuttuvista keskustan patsaista. Aimo Tukiainen oli syntyisin Orivedeltä ja siellä sijaitsee myös miehen teoksia pursuava taidenäyttelykeskus Purnu.

Oriveden keskustassa on kaksi Tukiaisen veistosta. Ensimmäisenä vuoron saa Orivarsa-patsas, joka on vuodelta 1990.Toinen keskustan patsaista on Kenkälintu. Hauska teos, jossa on mekaaninen lintu ja sen alla nippu kenkiä. Tukiainen on myös signeerannut teoksensa hauskasti yhden kengän pohjaan. Veistos on kenkäteollisuuden muistomerkki.

Oriveteen kuuluvan Eräjärven kirkolla on yksi Tukiaisen patsas, Kirkonkukot. Ajoimme siitä ohi viime vuoden kesällä, mutta emme vielä kuvanneet tuota teosta. Ehkä tänä suvena voisi uusia tuon ajoreissun ja käydä bongaamassa

2 kommenttia:

 1. Hei, hieno blogi :) Kiitos näistä tiedoista, joita jaatte :)
  Olisiko mahdollista, jos tuohon sivupalkkiin lisäisi tunniste-listan, joilloin voisi tunnistetta klikkaamalla edetä blogissa. Helpottaisi surffausta.

  Minna Canthin patsaan kukituksesta: Tamperen Yliopiston oppilaskunta on pari vuotta kukittanut, kun kerran teekkareillakin Suomen neidon lakitus vappuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos *iina kommentista ja infosta liittyen Canthin kukitukseen :)

   Tunnistelista lisätty oikeaan palstaan.

   Poista