tiistai 2. huhtikuuta 2013

Jos hyvin käy, niin Hyvinkää...

Koska suurin osa pääkaupunkiseudun patsaista, jotka patsaanmetsästäjää kiinnostavat on kuvattu, oli pakko suunnata pidemmälle pari viikkoa sitten. Volvon nokka kohti Hyvinkäätä, koska siellä oli tarjolla muutama bongattu, mutta ei kuvattu patsas.

Ensimmäisenä etsittiin Rautatienpuistoa ja Wäinö Aaltosen veistämää Rautatierakentajat-muistomerkkiä, mutta olimme väärällä puolella rataa. Siksi ensin löydettiin Anneli Sipiläisen patsas Sisarukset. Hyvinkään nettisivut eivät juuri muuta infoa anna, muuta kuin sen, että kyseinen teos on vuodelta 1977.
Kuvaamisen jälkeen radan toiselle puolelle ja Sirkuskarhua eli Mopoilevaa karhua etsimään. Kuten Sisarukset, on karhukin edes hieman kaivettu hangen alta esiin ja pääsin ottamaan tästä Pirkko Nukarin mainiosta teoksesta kuvat. Tästäkään ei sen enempää tietoja netistä löytynyt, samalta vuodelta kuitenkin on, kuin em. Sisarukset eli 1977.
Paluumatkalla autolle otin pikaräppäykset Mauno Oittisen teoksesta Hitsaajat. Osuvasti tästä patsaasta onkin sitten eniten tekstiä tarjolla.

Hyvinkään kaupungin kulttuurisivuilta:

"Veistoksen on suunnitellut Mauno Oittinen vuosina 1959-61. Teos edustaa kuvanveistäjä Mauno Oittisen (1896-1970) myöhäistuotantoa. Veistoksen on lahjoittanut Kone Oy. Hitsaajat -patsaan juurella olevan kukkaistutuksen tavoitteena on kuvata hitsaajien elementtiä, tulta. Patsas sijaitsee kirjaston edustalla."


Tässä tämänkertainen päivitys. Seuraava onkin vuorossa jo ihan lähiaikoina, pysykää kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti